23 Ağustos 2013 Cuma

Tüp bebekte başarı şansı

Tüp bebek tedavisinde başarı şansını kadının yaşının belirler.
Son 10 yılda tüp bebek tedavisinde hızlı gelişmekte , buna bağlı başarı oranlarının artmaktadır..
Tüp bebek tedavilerinin olumlu sonuçlanmasında kadının yaşının önemli olduğudur.”İlerleyen kadın yaşı, tüp bebek http://www.tüpbebek.net tedavisini etkileyerek çocuk sahibi olma şansını düşürüyor. Kadın yaşı 35′i geçtiğinde gebelik şansı azalmakta olup genellikle 44-45 yaş üzerinde tedavi uygun görülmemektedir. Üçüncü denemeden sonra ise tüp bebek ile çocuk sahibi olma şansı düşüyor” .
“TÜP BEBEK TEDAVİSİ DETAYLARIYLA ANLATILMALI”
Çiftlerin tedavi yöntemi ve yaşın başarısızlığa etkisi konusunda bilgilendirilmesi gerektiği, ilerleyen yıllarda yapılan çok sayıda denemenin moral bozukluğu ve psikolojik sorunlar yanında maddi problemlere de yol açtığını kaydetti.
erken zamanda yapılacak girişimler ve tedavilerle hem gebelik olasılığının artacağını hem de maddi külfet olmayacağıdır.
“Bir kadının kaç kez tüp bebek tedavisi yaptırmasının uygun olacağı konusunda net sayı ifade edilmemektedir. Ülkemizde 39 yaşına kadar tüp bebek tedavileri 2 kere ücretsiz deneniyor. Bu yaşın üzerinde tüp bebek tedavileri sosyal güvenlik kurumu tarafından karşılanmamaktadır. Çiftler ücretli olarak tedavilerini yaptırmaktadır. Deneme sayısı olarak ise en fazla 2 deneme için rapor çıkarılabilmektedir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder